Potrzebuje zdjąć plastik który jest pod tylną klapą i dostać się do tylnego zamka.wersja h/b
może ktoś to już robił i coś mi podpowie...co bym nic nie popsuł
pzdr
felicjan
...1.6 BFQ SQ24 już jest..piękność i 191.000+ za nami
tak jak napisał djczas, jest na zatrzaskach, tylko rób to ostrożnie, zebyś nie urawł czegos.
Najpierw od strony zamka, potem są 2 zatrzaski mniej więcej na środku plastiku a na koniec 6 punktów mocowania ( 5 spinek met. i jeden plastikowy "płaskownik" ) przy szybie. Przyda się również ktoś do pomocy przy zakładaniu. No i dużo cierpliwości.
W wyborach miss, stwierdzenie "Dać za wygraną" nabiera zupełnie innego znaczenia.
Dodam tylko że jak będziesz montował to warto na te bolce od zatrzasków dać troszeczke kleju termo albo silikonu . Nie wiem jak u Ciebie ale u mnie bez kleju troszke zgrzypiało przy ostrej jezdzie.
zaczynaj zdejmować od dolnej krawędzi plastiku, jak się odchyli to włóż dłonie między plastik i blachę a następnie pociągnij na dół, powinno odskoczyć.
pzdr.
Kto smaruje ten jedzie :lol: , ale jak moge jeszcze cos dodac to może warto wyciszyc dodatkowo klape jak juz bedzie rozebrana. Nie wiem jak w h/b ale w kombicy po wyciszeniu nie slychac trzaskania metalu przy zamykaniu klapy no i komfort jazdy tez jest wyzszy. :diabelski_usmiech
Prawde mowiac to teleskopy byly kaput przed wyciszeniem tw. ciezko mi cos powiedziec. Ale w budzie jest dużo ciszej po wyciszeniu , dlatego polecam :lol:
Komentarz